KÁVA SWEET CITY - Air Café & Bar

V naší kavárně připravujeme kávu ze soukromé pražírny SWEET CITY.
Pěstování této kávy je založeno na pilířích  s trvale udržitelnými hodnotami
v oblasti kvality.
Káva je vždy dodávána čerstvá - několik dní po upražení.
Kávové třešně pochází z vybraných kávových oblastí a farem, kde jsou pečlivě
 ručně vybírány.
Káva se praží precizním způsobem, tak aby vynikl potenciál kávy.
Pravidelně je dohlíženo na kvalitu a díky tomu je zaručena konstantní chuť kávy
​a espresso směsí.

Káva House Blend

Země původu:                      Jižní Amerika, Indie

Poměr arabica/robusta:       80/20 

Chuťový profil:

Káva má vynikající plné tělo s nádhernou vůní a intenzivnějším charakterem, který dolaďuje prémiová Indická robusta Indie Sherry. V espressu převládá medová chuť s nižší aciditou, prolínají se v ní oříšky s karamelem, hořká čokoláda a sladké ovoce, jako je například mango.

Stupeň pražení:                   Střední - City roast


Káva Mexico altura organic

Země původu:                          Mexiko

Chuťový profil:

Káva má charakteristicky světlý krém a svěží, květinové aroma.
Chuť se vyznačuje příjemnou sladkostí s lehkou aciditou .
V ústech káva působí jemně, delikátně s postupným náznakem čokolády.



O pěstování této kávy v Mexiku:

Káva se zde pěstuje od 17.stol. převážně v jižní části země. Díky velké územní rozloze a klimatickým rozmanitým podmínkám se charakteristicky jednotlivé regionální kávy od sebe mohou lišit.
Pěstuje se především Arabika, která se nejčastěji zpracovává takzvaným mokrým  způsobem.
Jelikož Mexiko hraničí s USA, tak jsou v Mexiku kladeny vysoké ekologické nároky na pěstování kávy. USA je největším odběratelem kávy právě z Mexika. V mexiku tedy naleznete velké množství BIO farem. Nejznámnější pěstitelské regiony jsou: Oxaca, Coatepec a Topacio, kde se káva pěstuje ve výši více než 1000 metrů. Mexická káva má na svých baleních označení Superior, což znamená, že jde o kvalitní zrna rovnoměrné velikosti. 
Ročně se v Mexiku vypěstuje kolem 300 000 tun kávy.